ThisPropaganda
Risc politic / Servicii din zona Public Affairs

Risc politic / Servicii din zona Public Affairs

Puține lucruri afectează afacerile și societatea așa cum o face politica. Vedem asta la invazia Ucrainei de către Rusia, o vedem la criza energiei și de fiecare dată când politica, politicile și legislația sunt implicate. O modificare legislativă poate aduce pierderi (sau câștiguri) de zeci de milioane de euro pentru o organizație – că e companie sau ONG – sau poate produce dificultăți (sau oportunități) de alt tip.

Unele amenințări și oportunități sunt nișate, altele sunt extrem de largi, așa cum este Green Deal / Pactul Verde European.

Cum putem ajuta?

Consultanță de risc politic

  • Rapoarte politice / de risc politic

Ce se întâmplă din punct de vedere politic ce ar putea avea impact asupra afacerii. De la schimbări în Guvern, inițiative politice și legislative semnificative, evenimente de impact asupra situației generale. Evaluările periodice sunt instrumente utile pentru a-ți orienta organizația pentru ca schimbările politice să nu se transforme în elemente negative pentru organizația ta.

  • Rapoarte PEST (Politic, Economic, Social, Technology)

Sunt rapoarte complexe, de zeci de pagini, folosite de companii atunci când vor să investească în unele piețe, să reevalueze situația sau să aibă o imagine de ansamblu asupra acelor spații.

  • Rapoarte legislative

Urmărirea unei inițiative legislative foarte importante în toate etapele sale, inclusiv cu alerte când există evoluții, precum și evaluări complete ale impactului.

Suport pentru campanii de Public Affairs

  • Campanii de Public Affairs

Pentru companiile care vor să întreprindă acțiuni de lobby / public affairs / government relations, fie pentru a promova o schimbare legislativă, fie pentru a opri modificări cu potențial negativ.  Aceasta nu este o firmă de lobby, dar putem asista pe partea de strategie, analiză și dimensionare a efortului. Pentru partea de interacțiune cu autoritățile, putem recurge la partenerii noștri.

  • Strategii de Public Affairs

Pentru cei care vor DOAR strategia, nu și implementarea ei. Acestea sunt documente de strategie pe care le redactez pentru clienți care vor să facă acele campanii de lobby IN-HOUSE sau cu o altă agenție de Public Affairs, însă au nevoie de un plan pus la punct de altcineva, adică de noi. Acest plan ar trebui să le arate cine sunt stakeholderii, cum să-și seteze obiectivele, ce legi ar trebui modificate (sau oprite de la modificare), care ar trebui să fie strategia, propuneri concrete de acțiuni, succesiunea pașilor șamd.

  • Consultanță pentru constituire asociații

Este un serviciu pentru entitățile (firme sau ONG-uri) care vor să construiască asociații cu scopul de a fi reprezentate și a avea o platformă de pe care să dialogheze cu autoritățile. Serviciul constă în consultanță referitoare la scopurile și structura unei asociații, modurile în care poate fi construită și actorii pe care trebuie să îi includă, precum și suport pentru definirea principalelor linii.